Ett bootcamp i snällhet

En decembermånad för några år sedan pratade jag och min vän Didrik om att det är något konstigt med julen. Det är en tid som är till för att umgås med våra nära och kära, men vi kände att den kretsar mer kring stress över klappar, gran och vem tusan som ska vara tomte i år. Därför skapade vi Snällkalendern, en julkalender där varje lucka ger dig ett uppdrag att göra något snällt. Det kan vara allt från att tacka busschauffören till att stötta någon du tror behöver det. Lite som ett bootcamp i snällhet, helt enkelt.

Det är inte bara de snälla handlingarna som är bra med Snällkalendern, utan överskottet går även till en ideell organisation. Första året, 2014, gick pengarna till Plan Sverige och deras arbete med att stoppa ebolapandemin.

Då kalendern bidrar till ett mer inkluderande samhälle ville vi gärna stötta kampen mot utanförskap och nu görs Snällkalendern tillsammans med antimobbningsorganisationen Friends.

12,000 000

Goda gärningar beräknas Snällkalendern bidra med under december 2017.

2,200 %

Har upplagan ökat på tre år.

Snällhet är poppis

Snällkalendern uppskattas både av medier och svenska folket. Projektet har blivit uppmärksammat i tidningar, radiostationer, bloggar och har varit med i TV4 Nyhetsmorgon två gånger under dess tre-åriga existens.

Grundskolor, förskolor och fritidspedagoger har använt Snällkalendern i sin undervisning som ett verktyg för att lära barnen att respektera varandra och aktivt behandla sina medmänniskor så bra som möjligt.

KundPlan Sverige & FriendsTjänstKalenderkonceptÅr2014 - 2017