KundCikadaTjänstIdentitet, ArtworkÅr2017

En artist, ett dygn

Artisten och musikproducenten Cikada bad mig om hjälp med att skapa två visuella delar inför släppet av hans musikprojekt A Day In The Life. Det första han behövde var en grafisk identitet, som kan representera känslan han vill uttrycka till sina fans och samarbetspartners. Den andra delen är en tolkning av projektets fyra låtar som var och en gestaltar olika tidsperioder på ett dygn.

typografi

Artistnamnet Cikada kommer från den vackra och musikaliska insekten. Genom att handrita en taggig typografi, kombineras insektens ljud med den urbana graffitistil som hiphop och rap ofta associeras med.

symbol

För att skapa kontrast till texten består symbolen av släta och böjda linjer. Då den ofta kommer att stå för sig själv, fick den även ett mystisk och personlig mönster som gör den lätt att känna igen.


Att sluta cirkeln

Dygnet består av en rad återkommande och välbekanta element, både i form av ljud och symboler. Musikprojektet A Day In The Life uppstod ur de ljud som skapas i samband med våra vardagsrutiner och livscykler. För att lyckas ge de fyra låtarna rättvisa visualiseringar, försökte jag fånga två symboler per låt som tillsammans sluter cirkeln av ett dygn.

Privacy Preference Center