Även de minsta kan förändra världen.

Barnböckerna om Det pyttelilla spöket är en berättelse om ett litet litet spöke som älskar årstider och att leka i naturen. Men spöket upptäcker att mystiska och konstiga saker händer, ett år kommer plötsligt inte snön som den brukar. En lugn sommardag vänds plötsligt och och ner när spöket behöver djupdyka i frågan kring vad den färgglada sanden kommer ifrån.

Sagan tog form när författaren och miljökonsulten Brita Staal träffade sina syskonbarn och berättade små historier. De älskade att förstå dagens miljöproblem genom vår lille vän och förstå vad de själva kan göra för att påverka sin omvärld. I berättelsen går det nämligen bra att väva in läsarens egna familj och vänner, för att få barnen att känna sig delaktiga i det som händer.

En liten saga om att stå inför en utmaning, hitta handlingskraften och känslan av att kunna påverka sin framtid.

Denna bok handlar om ett pyttelitet spöke och det som just nu händer med våra världshav.

Genom en spännande resa får vi se på saker i mikroskop, titta ner i det djupaste djup, och zooma ut för att se världen från högt upp i skyn - Allt för att försöka lösa gåtan med plasten i havet; Hur har den kommit dit? Var kommer den i från? Vad kan vi göra?

Följ med det pyttelilla spöket på upptäcktsfärd, och lär dig vad du kan göra för att ta vara på havet.

Boken är baserad på forskning från den norska organisationen SALT och är faktagranskad av den svenska organisationen Håll Sverige Rent.

Finns att köpa på Adlibris, Akademibokhandeln och Bokus

Barnboken Det pyttelilla spöket och den stora längtan är en berättelse om ett litet litet spöke som är väldigt förtjust i snö. Men... snön dyker aldrig upp. Vad gör man när saker och ting inte är som man vill och problemet känns omöjligt stort? Kan även ett litet litet spöke påverka sin omgivning?

 

Sagan tog form när författaren Brita Staal träffade sina syskonbarn och berättade små historier. Allra mest tyckte barnen om det pyttelilla spöket och snön som aldrig kom. I berättelsen går det nämligen bra att väva in läsarens egna familj och vänner, för att få barnen att känna sig delaktiga i det som händer.

 

En liten saga om att stå inför en utmaning, hitta handlingskraften och känslan av att kunna påverka sin framtid.

 

Finns att köpa på Adlibris, Akademibokhandeln och Bokus

KundNA FörlagÅr2019Länknaforlag.se

Privacy Preference Center