IDÉLANDET

Ingenjörer är kända för att vara tekniskt kunniga och experter på sina områden, men de får tyvärr inte alltid beröm för sin kreativitet. Sveriges Ingenjörer vill visa upp vilka fantastiska lösningar som skapas när ett gäng ingenjörer ställs inför ett gemensamt problem. Därför startades kampanjen Idélandet, där yrkeskunniga och studenter från hela landet träffades och genom workshops kom upp med nytänkande lösningar till morgondagens tekniska behov. Jag medverkade vid flera workshopstillfällen och hjälpte ingenjörerna att visa upp sina kreationer för omvärlden.

Exoarmen

Barnen som föds nu förväntas bli 100 år gamla. Hur ska en ökande andel gamla klara av att ta hand om sig själva? Exo-armen är en slags robotarm som förstärker kroppens naturliga rörelser och kan göra en vanlig pensionär till en supermänniska.

DIAGNOSBÅSET

Hur ser sjukvården ut om 10 år? Med en allt mer avancerad teknik kommer läkare bli mindre och mindre avgörande och exakta diagnoser kan ställas genom ett enkelt diagnosbås, där patienten får alla nödvändiga prover tagna inom loppet av ett par sekunder.

superskum

Den globala uppvärmningen är här och extrema väderlekar leder till fler översvämningar och dränkta källare. För att skydda egendom mot oväntade krissituationer kan ett ultra-absorberande ämne installeras i källarförråd och runt dörrlister, både för att stänga ute vattnet och för att suga upp det som redan lyckats ta sig in.

Personligt ljus

Ljusföroreningar är ett stort problem i städer, och förväntas bli värre i framtiden. Trots att vi behöver ljus en väldigt kort tid är den mesta stadsbelysning igång hela natten. Genom att beställa din egen personliga ljuskälla kan du anpassa det efter ditt behov och använda det precis så mycket eller lite som just du behöver.

GYMKRAFT

Varför kämpar vi för att bli av med energi från våra kroppar men att skapa det för vår teknik? Med självförsörjande gym kan användarna se hur deras ansträngningar omvandlas till något som glädjer fler omkring dem.

KundSveriges IngenjörerTjänstWorkshopillustrationerÅr2015 - 2016

Privacy Preference Center