Att berätta historien

Under min tid på den Malmöbaserade kommunikationsbyrån Givakt, fick vi uppdraget att locka stadsborna till att flytta in i det historiska polishuset. Byggnaden är belägen på det centrala Davidshallstorg och är i färd med att förvandlas från ett hus fyllt med bovar och banditer till ett drömhem med 150 lägenheter. För att få framtida Davidshallsbor att känna sig som en del av kvarteret, visade vi hur spännande och händelserik platsen är – nu som för hundra år sedan. Det fick uttryck genom en tidsresa på polishusets port och ett antal korta filmer som visar upp torgets fantastiska guldkorn.

Där allt började

"1914 låg Kockums Werkstad där Davidshallstorg nu befinner sig."

Genom att berätta om platsen utveckling kan husets invånare känna att de är en del av historien och har en relation till torget de bor på. Nu har de möjligheten att vara med och forma framtiden.

"Kockums flyttade från innerstaden 1913. Ett år senare utbröt första världskriget. Kanske är det därför som det dröjde över tio år innan det finns ett förslag på hur området ska se ut."

"1924 skapade Malmös förste stadsingenjör Erik Bulow Hube planen för polishuset och Davidshall"

"Arkitekten som fick uppdraget att rita polisens nya hus var Frans Evers. Han ritade eleganta skapelser i gränslandet mellan klassicism och funktionalism. 1934 var Polishuset äntligen på plats"

Vad jag bidrog med

Kampanj
Formgivning
Illustration

KundRiksbyggenTjänstKampanjÅr2016

Privacy Preference Center