Ett bootcamp i snällhet

En decembermånad för flera år sedan pratade jag och min vän Didrik om att det är något konstigt med julen. Det är en tid som är till för att umgås med våra nära och kära, men vi kände att den kretsar mer kring stress över klappar, gran och vem tusan som ska vara tomte i år. Därför skapade vi Snällkalendern, en julkalender där varje lucka ger dig ett uppdrag att göra något snällt. Det kan vara allt från att tacka busschauffören till att stötta någon du tror behöver det. Lite som ett bootcamp i snällhet, helt enkelt.

Det är inte bara de snälla handlingarna som är bra med Snällkalendern, utan överskottet går även till en ideell organisation. Första året, 2014, gick pengarna till Plan Sverige och deras arbete med att stoppa ebolapandemin.

Då kalendern bidrar till ett mer inkluderande samhälle ville vi gärna stötta kampen mot utanförskap och nu görs Snällkalendern tillsammans med antimobbningsorganisationen Friends.

Kalendern säljs på alla Coop-, 7eleven- och Teliabutiker och på SJs tåg.

24miljoner

Goda gärningar har Snällkalendern bidragit med hittills.

175.000

Sålda kalenderar

Snällhet är poppis

Snällkalendern uppskattas inte bara av svenska folket – utan även av många medier. Den har varit med i tidningar, radiostationer, bloggar och TV4 Nyhetsmorgon fem gånger.

Grundskolor, förskolor och fritidspedagoger har använt Snällkalendern i sin undervisning som ett verktyg för att lära barnen att respektera varandra och aktivt behandla sina medmänniskor så bra som möjligt.

Le mot nästa person du träffar :)- Nikki & Didrik

KundPlan Sverige & FriendsTjänstKalenderkonceptÅr2014 - 2019

Privacy Preference Center